Workshop ‘Aquacultuurverhalen uit de praktijk’

 
Donderdag 13 december 2018, Middelburg
 
Om startende aquacultuurondernemers te ondersteunen ontwikkelden HZ University of Applied Sciences en Odisee een introductiecursus aquacultuur. Dit omvat colleges over de kweek en kweeksystemen van zoet en zout water aquacultuur, maar de cursus is vooral praktijkgericht. Naast praktijklessen en excursies naar bedrijven in Vlaanderen en Nederland werken de cursisten een concreet bedrijfsplan uit. De opleidingen bewijzen hun nut want een groot aantal deelnemers heeft plannen om op korte termijn een onderneming te starten. 
 
Is ondernemen in aquacultuur ook iets voor jou? Dan nodigen we je graag uit op de workshop ‘Verhalen uit de praktijk’. Recent gestarte en ervaren aquacultuurondernemers brengen hun persoonlijke ervaringen bij de opstart van een bedrijf. Waar loop je tegenaan in de praktijk en wat kun je leren van succesvolle aquacultuurondernemingen? De antwoorden krijg je tijdens deze workshop op 13 december.
 

Programma

 
11u00 Ontvangst met koffie
11u30 Verwelkoming door Tony van der Hiele, HZ University of Applied Sciences
11u40 - 12u40 10 minuten pitches ‘Van idee tot succesvol aquacultuurbedrijf’ door drie Nederlandse en drie Vlaamse ondernemers, werkzaam in o.a. zeewier, viskweek, aquafeed en ontwikkeling.
12u45 - 13u30 Lunch met netwerkgelegenheid
13u00 - 14u30 Speeddate – voor studenten en startende ondernemers. Mogelijkheid om langs te gaan bij de pitchende aquacultuurbedrijven voor meer tips en advies bij de opstart van een aquacultuurbedrijf.
14u30 - 14u45 Wrap -up door HZ en Impuls Zeeland – Financieringsmogelijkheden 
 

Praktisch

 

Waar?

Groene Woud 1, Middelburg in Nederland 
 

Parkeren?

Gratis parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Kousteensedijk 3, tussen de Rechtbank en de Bibliotheek. Dit ligt op slechts enkele minuten wandelen van de HZ University of Applied Sciences. Op vertoon van de inrijkaart krijg je bij de HZ-receptie gratis een uitrijkaart. 
Daarnaast vind je op enkele minuten wandelen de parkeergarages de Geere, Achter de Houttuinen of op Hof van Tange of bij de Albert Heijn (betaald). Het is helaas niet mogelijk om direct bij het HZ-gebouw te parkeren.
 

Wanneer?

Donderdag 13 december 2018 van 11:00 tot 14:45 
 

Inschrijven?

Inschrijven is noodzakelijk en kan via mail: tony.vd.hiele@hz.nl. In je mail graag aangeven om hoeveel personen het gaat en of er allergieën en/of dieetwensen zijn. Er is een maximum van 60 deelnemers, wees er dus snel bij!
 

Meer info?

Tony van der Hiele, tony.vd.hiele@hz.nl, T +31 (0) 627375014
 

AquaVlan2

De afgelopen jaren heeft het aquacultuurlandschap in Vlaanderen en Nederland heel wat dynamisme en ondernemingskracht gewonnen. Uit diverse hoeken komen dan ook vragen. In het Europese project Aquavlan2 willen we antwoorden geven, contacten tot stand brengen en plannen smeden voor de toekomst. De internationale uitwisseling van kennis en de zoektocht naar betere en duurzamere teelttechnieken staan centraal.