Workshop: van basisingrediënt tot viskorrel, tot vis op je bord

De optimalisatie van aquafeed is een van de speerpunten binnen Aquavlan2. Doel is om de kweek te verduurzamen, groeiprestaties te verbeteren en de productiekost te verlagen. Op 20 september 2018 bezoeken we EMPRO Europe NV, Lambers Seghers en AQUA- ERF die zich in dit thema specialiseren.

 

Programma:

EMPRO Europe verwerkt kippenresiduen tot een duurzaam ingrediënt voor de aquafeed. Deze residuen bevatten een hoog eiwitgehalte en kunnen zo een aanzienlijk deel van vismeel vervangen. Er wordt uitgelegd welke residuen er hergebruikt worden en hoe dit precies te werk gaat.

Lambers Seghers produceert duurzaam visvoeder voor de Omegabaars. In hun kwekerijen voorzien ze duurzaam en kwalitatief voeder op maat.

Aqua-ERF is het onderzoekscentrum voor aquacultuur van ODISEE hogeschool. Ze zoeken naar mogelijkheden om het aandeel vismeel te reduceren en zo het duurzaam karakter van de kweek te verhogen. Daarnaast wil men de groeiprestaties verbeteren en een lagere productiekost bekomen.  

Op alle sites wordt de huidige aquafeedketen en testen op vissen besproken, maar ook toekomstige perspectieven omtrent duurzame aquacultuur worden bediscussieerd.

 

10.00

Ontvangst Empro Europe NV

10.15 - 11.00

Dierlijk bijproduct als ingrediënt voor aquafeed: ontwikkeling, eigenschappen en toepassingen

11.15 - 12.00

Rondleiding EMPRO Europe NV

12.00 - 12.30

Middagpauze

13.00 - 14.30

Rondleiding bij Lambers Seghers: van grondstof tot viskorrel
Oeverstraat 7, 9200 Dendermonde (op 10 min van EMPRO)

15.00 - 16.30 Rondleiding Aqua- ERF: voederproeven
Hof ten Goededreef 11a, 9240 Zele (op 30 min van Lambers  Seghers)
16.30 Einde

 

Inschrijven is verplicht en kan via:

 

Aquavlanlogo_klein.JPG

logoschema_aquavlan2_blokje_enkellogos_klein.png