Projectpresentatie HaLAVLa op 2 april bij Odisee Sint-Niklaas

Het HaLAVla-project (wat staat voor ‘Haalbaarheidsstudie Landbased Aquacultuur Vlaanderen’) analyseert de opportuniteiten in Vlaanderen op basis van de beschikbare assets. Het onderzoek legde zich toe op het zoeken naar locaties, bedrijven en industrieën met assets zoals water, warmte, ruimte met gunstige RUP, elektriciteit en nutriënten, waar aquacultuur een valorisatie kan betekenen voor dergelijke reststromen. Door de lokaal geproduceerde reststromen optimaal in te zetten optimaliseren we de productiekost van beide activiteiten en wordt aan circulaire economie gedaan zoals beschreven staat in visie 2050 van de Vlaamse Regering. Samen met ecologische en economische duurzaamheid wordt immers, door het creëren van werkgelegenheid, ook aan sociale duurzaamheid bijgedragen. 

Eind maart rondt de KU Leuven dit project af. In totaal werden 12 locaties geïdentificeerd met potentie voor de ontwikkeling van een duurzaam aquacultuurproject. Om de resultaten van onze studie voor te stellen, presenteren wij het project op 2 april te Odisee Campus Sint-Niklaas (Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas) om 18u30.

Bij deze nodigen wij u met plezier uit op dit presentatiemoment!

Daarnaast bent u welkom om deze uitnodiging met andere geïnteresseerden te delen. Op deze manier willen we bedrijven met assets, potentiële investeerders en geïnteresseerde aquaculturist samenbrengen ter ontwikkeling van aquacultuur in symbiose met het bedrijf.