Zoetwaterkabeljauw binnenkort op de menukaart in Wallonië? (Zewoc, 9-7-2016)

Zewoc, een culinaire blog van over de taalgrens, heeft een bezoekje gebracht aan de viskwekerij “Pisciculture de La Wamme”. Hier kweken ze vooral regenboogforel, bronforel en beekforel. Maar sinds oktober 2015 kunnen we hier ook de zoetwaterkabeljauw tegenkomen. De ‘Pisciculture de La Wamme” ontving in kader van het LotaBEL-project, pootvis van Odisee zodat we de verdere opkweek zouden kunnen opvolgen op een commerciële kwekerij. Ook aanwezig bij het bezoek was Tristan Martin, chef-kok van het restaurant “Lemmonier”, die in een gesprek met Jurgen Adriaen zijn interesse liet blijken om de zoetwaterkabeljauw op de menukaart te zetten.

Via volgende link (http://zewoc.com/a-decouverte-de-pisciculture-de-wamme/)

kunt u het artikel lezen op de blog of u kunt het hier downloaden.